mandag

Transferteknikk

På denne tagen har jeg brukt transferteknikk. Ønsker du at bilde ditt skal få et gammelt eller slitt utseende er transferteknikk en mulig teknikk du kan bruke for å oppnå et et slik resultat. Her har jeg valgt å bruke transferteknikk med Multimedium.


Dette trenger du av utstyr:
Bilde (må være laserprintet), papir til å overeføre bilde på, her har jeg valgt en tag som jeg først har stemplet en tekst på med vannfast stempelpute, multimedium, tørr klut, falseben, vann, pensel.


Du starter med å påføre et tykt lag med multimedium med pensel på bilde, husk å få på godt i alle kantene. legg bildet mot motivet ned på det underlaget du ønsker å overføre bildet ditt til. Press bildet godt mot underlaget, her bruker jeg en tørr klut til å presse og stryke bildet til underlaget


Når bildet er helt tørt begynner du å fjerne papiret. Dypp fingeren i vann og begynn med gni på papiret. Når det ytterste laget med papir er fjernet er det viktig å væreforsiktignår du gnir, slik at ikke selve bilde blir ødelagt.
Det er lurt og la bilde tørke litt opp når motivet begynner å bli synlig og du ser lettere hvor det sitter igjen papir og bilde går ikke så lett i stykker. Om det går av litt av bilde synes jeg det ikke gjør noe, det er med på å gjøre at bildet får et gammelt preg.
Her er produktet ferdig bare med et annet motiv.. men framgangsmåten er det samme.

Lykke til


Og slik ble kortet jeg laget av Tagen jeg transferte.
Ingen kommentarer: